Al meu midnight in Paris

Înainte de a veni poliţia noi dansam afară pe muzica trupei franceze Phoenix.

Am căutat străduţele alea de după colţul cărora ar trebui să iasă o trăsură cu Hemingway. Nope.

Budha bar. 15 euro – cel mai ieftin pahar cu vin. Multă lume, un loc glamuros cu burduhoşi plini de bani şi în burtă şi în buzunare. Nu nu nu, nu merge. Adio bar legendar. Pornim pe jos spre un baruleţ tipic parizian de peste peretele Louvre-ului.
Era un bar pentru localnici, sau, cel puţin doar din ăştia am întâlnit în seara aia. Proprietara de circa 35 de ani îşi adună des prietenii la mini party-uri. Începu afacerea cu o prietenă dar cu timpul a rămas singurică să aibă grijă de biznis. În curând îl va închide, nu are încotro. Azi, însă, şi-a adunat prietenii şi pune şampanie din partea casei, dăm sunetul mai tare, ieşim în stradă şi dansăm. Cunosc doar 4 persoane din cele 15 adunate şi asta nu contează.
Dansăm ca în acest clip şi ascultăm piesa asta, o atmosferă plăcută de indiferenţă totală faţă de felul în care ţopăim caraghios. Dansăm. Vine poliţia şi ne face o avertizare. Vecina de sus s-a plâns că nişte nebuni îi dansează sub geam. În regiunea de centru poliţia vine în 10 minute iar în zonele periculoase din nordul Parisului nu se prea bagă să facă ordine. Avertizare primită. Dansăm deja înăuntru.
Hei! Încercăm să prindem ultimul tren de metro pe ziua de azi. Iată ultima barieră, caut tichetul ca să trec. Nu merge niciunul (demagnetizare totală, ei tuţ telefonul cuiteareeu). Uite trenul. Ultimul! Sub barierăăăă iihaaa şi ţuşti în tren! Eram unicii în tot trenul, două staţii şi am ajuns la maşina parcată lângă Champs-Elysees, un loc pe care-l ştiam doar noi, gratuit…secret. Mari probleme cu parcările prin Paris.
Înainte de a intra în maşină aud cum din unul din apartamentele capitalei se auzea o gaşcă râzând în hohote şi cântând, exact ca în intro-ul clipului original al trupei Vama veche „18 ani”.
Al meu midnight la Paris, cel mai super din toate midnight-urile de până acum. La Chişinău rar dai peste un party pe gustul tău, sunt dar foarte puţine. Mai vreau.
Jos glamurul!

Leave a comment